Inspiration

BuiltWithNOF
inspiration

Nyheder og
stof til eftertanke
og inspiration

Ville du ansætte Din Indre Arbejdsgiver©?  

Mange mennesker går rundt med en Indre Arbejdsgiver, de ville fyre, hvis han var leder på deres arbejde. Nyt koncept og kursus giver teknikkerne til at gøre Din Indre Arbejdsgiver til en moderne superleder

Vi stresser som aldrig før, og depressionerne florerer. Nutidens ledere har deres at se til. De skal både være i stand til at tilrettelægge arbejdet optimalt for den enkelte, og samtidigt kræves det, at de har så stor indsigt i den menneskelige psyke, at de kan gribe ind, hvis stressniveauet hos medarbejderne begynder at nærme sig det røde felt.
    Ofte overser man, at der er flere arbejdsgivere til stede: Den ydre og den indre. Og at den enkeltes Indre Arbejdsgiver kan være med til at hæve stressniveauet markant. En nok så dygtig, veluddannet, motiverende, begavet leder kan komme til kort over for en medarbejder, hvis Indre Arbejdsgiver hører til den gamle skole.
   - De er ubevidste og florerer hos de fleste, siger direktør og NLP Coach, Lisbeth Nielsson, Communication Skills Ltd. Når jeg introducerer det nye koncept på mine kurser, og spørger hvor mange, der ville ansættes og arbejde under deres Indre Arbejdsgiver, hvis han eller hun eksisterede i virkeligheden, så er svaret som regel et utvetydigt nej.
   - Mange bliver opmærksomme på, hvor barske de er over for sig selv – at de behandler sig selv på måder, de aldrig ville udsætte andre for. For den Indre Arbejdsgiver har kun i få tilfælde været på moderne ledelseskurser, så de mestrer positiv kommunikation, ros og motivation.
   - I det virkelige liv ville mange af disse Indre Arbejdsgivere blive slæbt i retten under anklage for mobning og psykisk terror. De er en væsentligt medvirkende årsag til lavt selvværd og stress.
    - Der er store gevinster at hente for alle parter, når man begynder efteruddanne Den Indre Arbejdsgiver, så den også har ledelsesværktøjer, der hører hjemme i det 21. århundrede. Heldigvis er det forholdsvis nemt.
  Klik her og læs mere om Din Indre Arbejdsgiver.
  Klik her - og læs Jyllands-Postens omtale af Din indre Arbejdsgiver
  Klik her - og læs Jyllands-Postens artikel om Ry Kommunes brug af Din indre Arbejsgiver.
  Klik her - og download Stress Magasinet nr. 4 2006 med omtale side 26

"DIn Indre Arbejdsgiver" er
en af de bedste vinkler på stress
på flere planer, jeg har mødt."
    
Ældrechef Carsten Wulff Hansen. Skanderborg Kommune

Nyhed:
Videnskaben dokumenterer: Stress er dødsens farligt
De sidste 10-15 års massive forskning inden for stress viser, at stress har en målbar og dramatisk indflydelse på immunforsvar og helbred. En undersøgelse hos HeartMath Institute i USA viste:

Bare fem minutters fokus på vrede sænker immunforsvaret dramatisk i seks timer,
Mens fem minutters fokus på positive følelser så som omsorg sender det i topform i seks timer.


HeartMath Institute i USA har laver denne liste over nogle af effekterne af vedvarende stress og det medfølgende kronisk høje cortisol og lave DHEA indhold i blodet:

Hjerneceller dør (Kerr et al., 1991; Sapolsky, 1992)
Nedsat hukommelse og indlæring (Kerr et al., 1991; Sapolsky, 1992)
Knoglesvækkelse og forøget knogleskørhed (Manolagas, 1979)
Svækkelse af muskelmasse (Beme, 1993)
Nedsættelse af hudens evne til at regenerere sig (Beme, 1993)
Nedsat immunforsvar (Hiemke, 1994)
Forhøjet blodsukker (DeFeo, 1989)
Vægtforøgelse omkring hofter og talje (Marin, 1992)

Og Instituttet fortæller, at det amerikanske Institute of Stress i 1991 regnede med, at 70-90 procent af besøgene hos lægen skyldtes stress-relatederede lidelser. De fremskynder i øvrigt også aldring. 

- mens positive tanker styrker helbredet
Som en kontrast viser videnskaben nu, at Lykke/godt humør/positive tanker bl.a. har medfører følgende positive effekter:

Styrker immunforsvaret og balancerer hormonerne i kroppen.
Kroppens celler regenereres hurtigere
Forøget indlæringsevne og hukommelse.
Klarere tanker og bedre overblik.
Hjertekohærens (hjertes elektromagnetiske svingninger er optimale – et udtryk
for optimal sundhed).
Normalt blodsukker.
Normaliseret vægt.
Vi holder os unge længere.

Ifølge professor Ed Diener fra Illin
ois University, viste en undersøgelse, at lykkelige mennesker levede 9 år længere end mennesker, der var ulykkelige/utilfredse med livet.
  Lykke forlænger dermed livet længere end at lægge cigaretterne på hylden, for det giver i gennemsnit 3 år mere for gennemsnitsrygere mens storrygere får 6 år mere på kontoen.

Nu skaber de arbejdsglæde
Et tiltag vendte stemningen efter en fusion og fyringer på AmuSyd